Annonseproduksjon

Om du ikke har en ferdig annonse, så kan vi hjelpe deg med å produsere en. På denne siden får du litt informasjon om de forskjellige annonsetypene vi tilbyr, hvordan du kan bidra til å lage en god annonse og hva det koster.

Fossen 103,5 tilbyr 2 annonsetyper: sponsorater og mid-roll.

Sponsorater

Et sponrorat er en 20-sekunders annonse, uten musikk, som spilles av før episoden begynner og etter episoden er ferdig. Det er kun ett sponsorat per episode, så her er det ingen "share of voice".

Sponsorater er godt egnet for "branding" og for å bygge relasjoner med lytterne. Siden de spilles av før og etter episoden, så når du lytterne på et tidspunkt hvor de er ekstra oppmerksomme. Denne typen "pre- og post-roll" annonser er korte, så budskapet bør være enkelt. Man kan gjøre det så enkelt som å si "... denne episoden sponses av ..." eller man kan lage en noe mer kompleks annonse som snakker til en spesifikk del av episodens målgruppe og eventuelt har med seg en "call to action". I denne sammenheng kan en "call to action" (CtA) være en oppfordring til å besøke en nettside, en oppfordring til å benytte en rabattkode eller en oppfordring til å ta kontakt for å få mer informasjon. Det kan være lurt å ha en CtA som er enkel å huske - og det er lurt å gjøre den målbar.

20 sekunder er kort tid, så det er viktig å ha et godt manus. Du har kanskje bare 3, eller i høyden, 4 enkle setninger å jobbe med. Det er viktig å ha en god intro, sånn at lytterne vet hvem som snakker til dem. Det er også viktig å ha en god "call to action", sånn at lytterne vet hva de skal gjøre. Hvem som skal lese inn teksen er litt avhengig av hvilken type annonse du ønsker. En av våre programledere kan lese teksten for deg, eller du kan lese den selv. Vi kan også hjelpe deg med å skrive teksten, om du ønsker det - men vi anbefaler at du skriver en skisse selv ettersom du kjenner produktet ditt best.

Mid-roll

Mid-roll annonser er annonser som spilles av underveis i episoden. Vi har en "slot" for mid-rolls helt i starten av episoden og en mot slutten - typisk etter hovedintervjuet (i de episodene som har intervjuer). Hver "slot" kan inneholde inntil 3 annonser på 30 sekunder hver. Vi selger maks 6 annonser per episode, så her er det litt mer "share of voice", men allikevel lite sammenlignet med andre annonseformer i andre medier.

For enkelte kan det være en god idè å både kjøpe et sponsorat og en eller to mid-rolls. På denne måten kan man følge opp det budskapet man hadde i sponsoratet med en mer kompleks annonse i mid-rollen. Et annet alternativ kan være å gå for en "jumbo-mid-roll" - altså en mid-roll på inntil 90 sekunder som fyller hele "sloten". Jumbo-mid-rolls koster 3,5 ganger så mye som en vanlig mid-roll.

På 30 sekunder rekker man å lese en 5-6 enkle setninger. Vi kan bruke musikk og/eller lydeffekter for å understreke poenger eller følelser. På samme måte som i sponsorater er det viktig å ha en god intro slik at lytterne vet hvem som snakker til dem. Og det er viktig med en CtA mot slutten. Rabattkoder, nettsider og telefonnummer er eksempler på enkle og målbare CtAer.

Vi anbefaler at du selv skriver en skisse til teksten - og så kan vi hjelpe deg med å skrive den ferdig. Husk at teksten må ha et godt anslag, slik at den både vekker lytterens interesse og skiller seg fra annonsen som (eventuelt) ble sendt i forkant av din.

Produksjonskostnader

Det kan være lurt å lage et par varianter når man først er i gang da dette i svært liten grad trekker opp produksjonskostnadene. Her er stegene i produksjonenr:

  • Manusskisse
  • Finpuss av manus
  • Innspilling av teksten(e)
  • Bruk av musikk
  • Redigering/enkoding

Sundvolden.tv har et abonnement på en tjeneste hvor vi kan hente musikk fra et stort bibliotek med musikk som er klarert for bruk i annonser. Vi kan også bruke musikk som du har rettighetene til selv. Det er viktig at du har rettighetene til musikken, ellers kan det bli dyrt og hele episoder kan bli fjernet fra kanalene våre. Om det benyttes musikk fra tjenesten vi abonnerer på, så fakturerer vi kr. 200,- per melodi. Den melodien vil du da kunne benytte til evig tid uten ekstra kostnader. Lydeffekter vil vi stort sett kunne levere vederlagsfritt. Så kostnader knyttet til musikk og lydeffekter er egentlig mest avhengig av hvor lang tid vi bruker på å finne det som passer best til din annonse.

For denne typen arbeid fakturerer Sundvolden.tv kr. 950,-/eks mva per time. Vi har en del erfaring med å produsere annonser, så vi kan gjøre dette ganske effektivt, særlig all den tid du kommer med en god manus-skisse. Er manuset mer eller mindre ferdig, så vil trolig ikke produksjonen av annonsen ta mer enn èn time. Som oftest vil altså annonseprisen for 1 annonse havne et sted mellom 750,- og 1.500,- eks mva. Produserer du 2 annonser samtidig, så betyr ikke det en dobling av den prisen - ofte bare 25-30% økning.

Har du spørsmål eller ønsker å booke og produsere en annonse? Ta kontakt med oss i dag!